Nyomtatás
csütörtök, 22 március 2018 08:21

Dunántúli Mandulafa, harmadszor

Pedagógia Kar Dunántúli Mandulafa konferencia

Megduplázódott az indulás óta a jelentkezők száma a Pedagógia Kar által rendezett Dunántúli Mandulafa konferenciára. A program az ifjú kutatóknak kínál bemutatkozási lehetőséget.

Sorrendben harmadszor tartották az ifjú kutatók tudományos konferenciáját a Pedagógiai Karon. Soha még nem jelentkeztek ilyen sokan a Dunántúli Mandulafára, és volt, aki már harmadszor jött, vagyis minden eddigi konferencián részt vett. A konferencia egyik érdekessége, hogy a debreceni előadók és tanáraik, a kibernyilvánosságot felhasználva, videó csatornán csatlakoztak a rendezvényhez.

A Dunántúli Mandulafa programsorozat célja, hogy megismertessék a diákokat, a tudományos kutatás alapjaival. A szervezők eltökélten hisznek abban, hogy már kisiskolás korban érdemes elsajátítani az ismeretszerzés módszereit. Ezáltal is fejlődhet a diákok önálló gondolkodása és kreativitása.

A konferencia Janus Pannonius szellemiségét idézi. A humanista költő versében – Egy dunántúli mandulafa a címe – a természeti kép és az egyéni sors kapcsolódik össze. A külső látvány, így válik a sors jelképévé. Az elszigeteltség, a veszélyeztetett kivételes érték szimbólumává.
A megmérettetésen alsó és felső tagozatos diákok és középiskolások is részt vettek: összesen több mint ötvenen mutatták be a prezentációjukat.

 

{gallery}

{/gallery}

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat